nedelja, 22. januar 2012

Deset pravil zmenkovanja

Vsako razmerje ima svojo pot, svoj način, svoj sistem. Preden pa se spustimo v razmerje, je dobro biti pripravljen. Zato, da ne izgubljam časa z ljudmi, ki nimajo perspektive sem si sestavila 10 pravil zmenkovanja oz. pravila prvih 10. zmenkov

1.Pravilo - PRVO SREČANJE
Prvi zmenek je običajno le krtatko srečanje, priložnostna pijača. Takrat lahko preveriš splošno razgledanost, način razmišljanja, hobije, kominikativnost, znanje bontona, ...

2. Pravilo - BILJARD, BOWLING, SANKANJE, ...
Za drugi zmenek je primerna neka skupna aktivnost. Za avanturiste mogoče kakšno nočno sankanje ali krajši skok v neznano. Takrat smo vsi že dovolj sproščeni, da lahko rečemo kakšno bolj konkretno debato.

3.Pravilo - ROMANTIKA
Pri tretjem zmenku se lahko gospod že malo izkašlja in pokaže svojo romantično plat. Ženske pač padamo na to. Kakšna večerja, večerni sprehod, pisemce, pesmica, včasih je dovolj že večer na kavču in nekaj sveč okoli nas.... nekaj osebnega pa vendar z dovolj distance, da ne izpadem ravno obupani.

4.Pravilo - CELODNEVNA AKTIVNOST
Slej ko prej se je treba odpraviti na kakšen daljši izlet, pohod, kolesarjenje, izlet do obale, ... Kadar se z osebo vidomo le za nekaj ur in neprestano nekaj govorimo si mislimo, da si imamo veliko za povedati. Skupaj preživeti cel dan pa zna biti že izziv. Marsikdo pade pri tem pravilu.

5.Pravilo - SKUPAJ SE NAPIJEŠ
In vino veritas. So imeli že stari Rimljani prav. Seveda je treba ohraniti dovolj trezno glavo, dame pa svojo spodobnost! Po kozarcu ali dveh se človek dovolj sprosti, da pokaže nek svoj del, ki ga običajno skriva. Vino ne laže.

6.Pravilo - CELODNEVNO ZABUŠAVANJE
Tudi to mora slej ko prej priti na vrsto. Cel dan skupaj početi nič. Če nam je dovolj le to, da je nekdo na drugi strani kavča, smo na pravi poti.

7.Pravilo - PREDSTAVITEV BLIŽNJIM
Kako hitro na nekdo predstavi staršem , prijateljem nam prikaže, kakšni so njegovi nameni. Dlje, ko nas oz. nam jih ne predstavi, bolj okleva

8.Pravilo - SKUPNA AKTIVNOST
Ja, slej ko prej se je treba lotiti tudi tega. Npr. sestaviti omaro, ali pa kako hi-tec zadevščino. Po tem se hitro vidi, kako človek razmišlja. Ali stvari dosega s poskušanjem ali prej premisli, prebere, načrtuje. Majnih podvigov se bo verjetno lotil enako kot  velikih. Ali ima človek domišlijo, zna poslušati, je konvencionalen ali avanturist. Se stvari loteva po občutku ali vse dobro premisli vnaprej. Dober preizkus je tudi nakupovanje. Vseeno ali je to hrana, oblačila, ... Hitro vidimo okus, tempo, kaj je nekomu všeč, pa tudi, koliko ima kdo potrpežljivosti lahko opazimo.

9.Pravilo - PLES
In ne, to ni mišljeno opolzko zvijanje ali skakanje na koncertu. Klasika. Moški vodi, ženska je vodena. Vsaj v teoriji naj bi bilo tako. Ples čudovito prikaže značaje čoveka. Pri moških se hitro vidi ali znajo voditi ali so copate, se pustijo voditi. So trdi in okorni, nas držijo tako na rahlo, da imamo ženske občutek, da bomo padle že pri prvem zavoju. Pravi moški žensko drži nežno, vendar dovolj trdno, da se v njegovih rokah počuti varno. Tiste žebnske, ki hočejo voditi počno to zato, ker so prepričane, da moške pač treba usmerjati, copatke. Ženska, ki hoče plesati po svoje je po značaju svojeglava. Za marsikoga pretrd oreh, tisti, ki bo hotel z njo plesati skozi življenje, jo bo pač moral znati krotiti.

10. PRAVILO
Pravila so nepomembna. Če do nekoga nekaj čutiš boš tako ali tako prekršil vsa pravila po spisku. Če je srce odprto in smo iskreni do sami sebe, ne rabimo pravil. vemo kaj je prav in kaj ne. Če to ni urejeno v glavi, potem je bolje, da niti ne gremo na zmenek. Pravila oz. stopnje razmerja so samo izgovor za strah. za strah, da bomo nekoga spustili v svoj svet. In mogoče mu ne bo všeč. To je le čas, da si priznamo, da imamo nekoga radi, kljub temu, da krši vsa pravila. je čas, da si priznamo, da moramo porušiti zidove in iz koščkov svojega življenja sezidati čim več mostov, ne zidov.








Ni komentarjev: